17 Şubat 2013 Pazar

Keçe taç


Oğlumun doğum gününde kız arkadaşlarına hediye etmek için keçe taçlar yapmaya karar verdim. herhangi bir şablon kullanmadan kurabiye kalıplarımı, kendi çizimlerimi kullanarak bişeyler yapmaya çalıştım.

keçe taç

keçe taç


keçe taç

keçe taç

keçe taç

keçe bant

Minnie mouse karakterini çok sevdiğimi her fırsatta söylüyorum ayrıca yaptığım işlerden anlayacağınız üzere biraz da çocuk ruhluyumdur. Bu taçları görünce kendime neden yapmıyorum dedim. çok özendim yani :) ve kendime biraz torpil yaptım galiba :))

keçe süslü taç
Not: isterseniz sipariş alabilirim...

16 Şubat 2013 Cumartesi

Şimşek mcquuen temalı doğum günü partimiz

4 şubat sevgili oğlum Ali Ardanın doğum günüydü. Şimşek mcquuen temalı doğum günü partisi yapmak da farz oldu.  Ben de temalı partileri çok seviyorum. Oğlumda tam bir şimşek mcqueen hayranı. Pastasını da arabalar filmi karakterleriyle isteyince süslemeleri de onlarla tamamlamak gerekti :)



Çocukların masası için peçetelikler yapmaya karar verdim bunun için http://family.go.com/printables/article-1015913-cars-printable-cars-2-stickers-t/ sitesinden sticker resimleri PDF formatında indirip yapışkanlı kağıda çıktısını aldım. Siyah kartonları rulo yapıp üzerlerine stickerları ve microsoft wordde yaptığım etiketleri de yapıtırdım.

 







parti peçetelik


Gelen çocuklar için aldığım ve de yaptığım hediyeleri koymak için defter kabı ve kurdelayla kağıt poşetler hazırladım.Kızlar için yaptığım hediyeleri de bir sonraki yazımda paylaşacağım :)


Parti organizasyonu sitelerinde görüp çok beğendiğim etiket basılan plastik küçük şişe suları yapabilmek için photoshop bilmediğimden yine wordde etiketler hazırladım. 




Pinyata yapımını daha önce hiç denememiştim denemeyi istiyordum şimşek mcqueen şeklinde pinyata yapmaya karar verdim. Fakat annem çok kıymetli torunu Ali Arda'nın arabasının kırılmasına çok üzüleceğini buna ASLA izin vermeyeceğini söyleyince biz de piyatayı süs arabaya çeviriverdik :))





pinyata

pinyata

 Çocuklar eğlendiler galiba :) 

Ve kırmaya kıyamadığımız pinyatamızın akşamki hali :)
 


Minnie mouse kostüm ve Tütüler

 Tütü ve kabarık etekleri kız çocuklarına çok yakıştırıyorum minnie mouse kostümü de tabiki onlara çok yakışacaktır. Benim bir oğlum var ben de arkadaşlarımın kızlarında görerek mutlu oluyorum :)
2006 yılından beri çalışmıyorum ben. Ev hanımı olmak bana göremiydi bilemiyorum ama artık çocuğum 3 yaşında anaokuluna haftada üç günle bir başlangıç yaptı. benim de bişeyler yapmam lazım diye düşünüyorum yavaş yavaş. Çok sevdiğim arkadaşımın kızı Elif için minnie mouse temalı doğum günü partisi yapmaya karar verdiğimizde aklıma minnie mouse kıyafeti yapmak geldi. bu benim tasarımım değil ben de uygulamaya başladım. Sonra tütü yapmayı da arkadaşım nalandan öğrenince ikisini karıştırıp bişeyler yapayım dedim.
Bu kostümleri ve tütüleri de arkadaşımın dükkannından satışa çıkarıyoruz bu pazartesi çok heyecanlıyım.
Blogdan satış nasıl yapılır yapabilir miyim bilmiyorum ama ilgilenenler olursa mail atmanızı rica ediyorum.
minehasdemir@gmail.com dan bana ulaşabilirsiniz.

keçe , minnie mouse tacı ,mickey mouse tacı




keçe , minnie mouse tacı ,mickey mouse tacı

keçe , minnie mouse tacı ,mickey mouse tacı


keçe , minnie mouse tacı ,mickey mouse tacı

tül etek

abajur süsleme

Abajur süsleme benim daha önce hiç denemediğim bişeydi. öncelikle elimde babannemin evinde bulduğum porselen bir abajur altı vardı. Ben de bunu çeyizimdeki hiç kullanmadığım dantellerle süslemeye karar verdim.
Tabi öncelikle annemi aradım ve izin aldım. annem kendi çok fazla yapmasada tonla para harcamıştı danteller için :) benim dantellerim yuvarlak modeldeydi. Bu dantel parçalarını birbirine tutturdum.
Öncelikle bir plastik karıştırma kabımın üstünde yuvarlak bir form verdim. nişasta ve şekeri karıştırıp hazırladığım kolayla dantellerimi ıslattıktan sonra plastik kabımın üstünde sabaha kadar beklettim. Kuruduktan sonra abajur altımın üstüne motne ettim. Maalesef ben bu işlemleri yaparken bir bloğum yoktu ve fotoğraf çekmedim. bir gün yeniden yapıp fotoğrafları ekleyeceğime söz veriyorum :)


abajur süsleme

abajur süsleme

abajur süsleme

İkea dan oğlumun odası için aldığım beyaz abajur gözüme batmaya başladı sonra :)) onu da yine çeyizimden kalan havluya dikilmemiş halde bohça bekleyen havlu kenarı dantelimi değerlendirerek yaptım. 2 havlu kenarı danteli boyutlarına göre kesip dikerek ve uçuk pembe incilerle süsledim. Fakat bu yaptığım dantel süsü abajurumun üstüne yapıştırmadım belki sıkılıırım ve başka bir model denerim diye düşündüm. Umarım beğenirsiniz.

abajur süsleme

abajur süsleme

Şeker hamuru pastalar

Verdiğim uzun aradan sonra yeniden bilgisayarımın karşısına geçip önceden beri yapmakta olduğum şeker hamuru pastaları bloğuma eklemeye karar verdim. keşke çok daha önce blog yapmaya karar verseydim fotoğrafları daha bir güzel çekmeye çalışırdım. Blog benim hobilerim olduğuna göre yaptığım pastaları da eklemem gerektiğini düşündüm. Tabiki çok amatörceler bilginize :)

bunlar oğluma ilk yaptığım pastalar.


şeker hamuru, şeker hamurlu pasta


şeker hamuru

şeker hamuru



Ali Arda 'nın 2 yaş doğum günü için onun tercihi olan şimşek mcqueen pasta yapmaya çalıştım.
şeker hamuru


3. doğum günü pastasının bittikten sonra fotoğrafını çekmeyi unuttuğum için buzdolabı manzaralı fotolar var elimde :))
şeker hamuru

şeker hamuru modelleme

şeker hamuru modelleme


bunlarda arkadaşlarıma kuzenlerime yaptığım pastalar

şeker hamuru modelleme
 şeker hamuru

şeker hamuru